Zitazonium rendelés

ZITAZONIUM

ZitazoniumÉs Milyen típusú gyógyszer a zetazonium és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Zetazonium Aegis Vényköteles gyógyszer, amelyet egy gyógyszergyártó cég gyárt. A hatóanyag a tamoxifen, amely komplex hatása szerint rosszindulatú emlőrák és ovuláció nélküli meddőség kezelésére szolgál. A Zitatonium egy nem szteroid gyógyszer, amely az anti-hormonok csoportjába tartozik, amelyek bizonyos ösztrogénnek (női nemi hormonnak) megfelelő szövetekre hatnak, míg más szövetekben gátolja az ösztrogén hatását.

A zetazonium rendje-mit kell tudni a zetazonium használata előtt?

A zitazonium megrendelése előtt tisztában kell lennie azokkal a helyzetekkel, amikor a zitazonium használható és nem használható. Ha az alábbiakban felsorolt állapotok bármelyike fennáll, nem ajánlott a zetazonium felírása és alkalmazása, vagy csak előre megbeszélt módon, az orvos vagy gyógyszerész utasítása szerint.:

  • Allergia a tamoxifenre vagy a gyógyszer bármely más összetevőjére;
  • Olyan vénás tromboembóliás események előfordulása, amelyek eredete ismeretlen, vagy amelyek genetikai hibája ismert a beteg személyes vagy családi kórtörténetében;
  • Terhesség;
  • Egyidejű anasztrozol-kezelés.

A zitatonium terápia alternatíváit premenopauzás betegeknél gondosan tanulmányozni kell a rosszindulatú emlőrák vagy meddőség kezelésének megkezdése előtt a lehetséges terhesség kizárása érdekében.

A zetazonium használata és adagolási rendje

A zitazoniumot mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A szokásos adag napi 20 mg, rendszeres vérzés esetén a menstruációs ciklus 2, 3, 4 és 5 nap. Szabálytalan vérzés esetén a ciklus bármely nap elindítható. A kezelés alatt az ovulációt klinikai és laboratóriumi vizsgálatokkal kell ellenőrizni. Ha a fenti kezelés nem okoz ovulációt, orvosa a napi adagot 40-80 mg-ra emelheti.

Szükség esetén az adagot naponta 1-2 alkalommal 40-80 mg-ra lehet növelni. Ha a beteg menstruációt tapasztalt, akkor a következő kezelést menstruáció írja elő 2. Kezdje azt a napot.

Ha nincs menstruáció, a következő kezelést 45 nap elteltével lehet elkezdeni.

Rosszindulatú emlőrák esetén az ajánlott napi adag általában 20 mg. A kezelés hosszú távú, évekig is eltarthat.

A zitazonium rendje-a zitazonium lehetséges mellékhatásai

A zitazonium megrendelésekor fontos tisztában lenni a gyógyszer lehetséges mellékhatásaival. Mint minden gyógyszer, a zitazonium is okozhat mellékhatásokat, bár nem mindenki kapja meg.

A zitazonium leggyakoribb mellékhatásai (általában 1 A 10 betegből):

Hőhullámok, hüvelyi folyás, változás a menstruáció kezdete előtt, beleértve a menstruációs ciklus teljes elvesztését, csontfájdalom és fájdalom a beteg szövetekben, gyengeség, folyadékretenció, megnövekedett vérzsír, látászavar, szürkehályog, fokozott véralvadás, hányinger, étvágytalanság, hajhullás, viszketés a nemi szervek területén, rendellenes hüvelyi vérzés, változások az endometriumban, méhrák, petefészek ciszta.

Ha bármilyen mellékhatást észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt összes lehetséges mellékhatásra vonatkozik.

A zetazonium rendje-a zetazonium tárolása

A dobozon feltüntetett lejárati idő (felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert.A múlt.) Még. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Gyermekektől elzárva tartandó!